joi, 23 ianuarie 2014

Astigmatism: simptome si solutii


Simptomele astigmatismului nu sunt specifice doar acestei conditii, de aceea putem suferi de astigmatism fara sa ne dam seama de acest lucru. Inainte de toate, sa vedem care sunt unele dintre simptomele astigmatismului. Putem suferi de astigmatism daca manifestam urmatoarele simtome:
·         Vedere in ceata;
·         Dureri de cap;
·         Oboseala;
·         Oboseala ochilor;
Manifestarea acestor simptome nu inseamna neaparat ca suferim de astigmatism, de aceea este bine sa consultam un oftalmolog pentru a stabili cu exactitate. Doua dintre cele mai cunoscute teste de ochi pentru stabilirea astigmatismului sunt testul de refractie si topografia corneeana.
Pe langa acestea, putem gasi diferite teste pentru astigmatism si online, care ne pot indica intr-o masura mai mica daca suferim sau nu de astigmatism. Totusi, acestea nu ar trebui sa inlocuiasca consultarea unui specialist.
In functie de rezultatete testelor, oftalmologul ne poate recomanda o serie de tratamente precum lentile sau ochelari de corectie sau poate chiar operatie cu laser. Pe langa acstea, ar putea recomanda si o serie de exercitii pentru ochi. Inainte de a face o decizie, este bine sa ne informam cu privire la toate metodele de tratament pentru a vedea care sunt partile pro si contra pentru fiecare optiune de tratament disponibila. Daca e posibil sa ne corectam viziunea doar prin ajutorul exercitiilor pentru ochi, aceasta optiune ar fi un bun punct de inceput.

Desi operatia cu laser este considerata a fi sigura, exista efecte adverse si riscuri, de aceea daca exista alte optiuni de tratatment disponibile care ar putea avea rezultate similare sau mai bune, ar fi bine sa le discutam cu oftalmologul.

Mai multe informatii si solutii despre astigmatism, gasesti aici: http://astigmatismtratament.blogspot.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu