joi, 23 ianuarie 2014

Cum diagnosticam astigmatismul?


Daca va intrebati cum se poate diagnostica astigmatismul, puteti afla mai multe in urmatoarele randuri:
"Astigmatismul poate fi descoperit in cursul unui examen oftalmologic printr-o varietate de teste:
  • Keratometria - cu ajutorul unui keratometru se masoara curbura corneei centrale; se determina gradul si directia curburii.
  • Topografia corneeana - se analizeaza o portiune mai larga a corneei. Cu ajutorul unui keratosop se proiecteaza pe cornee o serie de inele de lumina concentrice. Zonele deformate ale corneei sunt descoperite acolo unde tiparul de lumina nu apare concentric.
  • Testarea acuitatii vizuale
  • Testarea refractiei - aceasta se realizeaza deoarece si cristalinul poate contribui la aparitia astigmatismului. Testarea refractiei masoara capacitatea vizuala a ochiului si este folosita pentru a prescrie ochelarii de vedere potriviti fiecarui pacient. In cadrul testului pacientul priveste o imagine iar medicul incearca diverse lentile pentru a o alege pe cea adecvata pacientului." 
"De asemenea, se va proceda la examinarea fundului de ochi (examen oftalmoscopic). Si nu in ultimul rand, diagnosticul trebuie sa precizeze tipul de astigmatism prezent la pacientul respectiv, precum si valoarea acestuia, masurata in dioptrii.
Astigmometria este un procedeu prin care poate fi apreciata puterea dioptrica a corneei precum si pozitia meridianului astigmat. Metoda se bazeaza pe analiza imaginilor reflectate de catre suprafata anterioara a corneei (care suprafata anterioara a corneei, actioneaza precum lentila convexa).
Refractometria este o metoda de investigare cu ajutorul carei este apreciata puterea refractiva totala a dioptrului ocular, urmarind cele doua meridiane principale. De asemenea, refractometria permite decelarea pozitiei celor doua meridiane principale ale globului ocular. Refractometrul proiecteaza anumite imagini la nivelul retinei ochiului examinat si permite analiza imaginilor reflectate de catre retina."
Sursa si mai multe informatii: http://www.romedic.ro/astigmatismul#diagnostic 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu